Daktent

geplaatst in: Auto, Overland, Verbetering | 2

Via Kapaza.be hebben we een daktent voor Milady Landy aangeschaft.

daktent

We moesten er wel een weekendje Brugge voor over hebben om de tent op te halen en konden er ook nog een familiebezoekje aan koppelen, helemaal niet vervelend.

De vorige eigenaar had de tent via Daktenten.com aangeschaft. Toen ik hen mailde met de vraag of ze me wilden helpen de daktent te monteren kreeg ik meteen een instructie toegestuurd (overigens ook te verkrijgen op de website) en ook de ontbrekende beugel (was ergens verloren gegaan bij het demonteren in de garage) kreeg ik kosteloos toegestuurd.

Tijdens de vakantie van 2014 in Frankrijk hebben we deze tent voor het eerst gebruikt tot volle tevredenheid, toen hebben we tijdens de wat koudere nachten en regenachtige dagen vooral ook de losritsbare ondertent gebruikt.

Milady 2015-09-13_004

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

2 Responses

 1. Mees

  Ziet er goed uit Gert-Jan. Wij zitten er ook aan te denken om deze daktent aan te schaffen. Is het een aanrader of heb je inmiddels betere alternatieven?

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Hallo Mees,
   Leuk dat je reageert.
   Zoals je hebt gelezen hebben we de tent tweedehands gekocht, voor dat wij hem hadden was hij al redelijk intensief gebruikt en hier en daar verbeterd, dat wil zeggen de naden waren met een soort siliconen ingesmeerd.
   Wij hebben een half jaar intensief met deze tent gereisd in Afrika, vrijwel elke nacht erin geslapen en naast de zon ook flink wat plensbuien op ons dak gehad. Het enige dat niet meer werkt is de rits van de opberghoes, ik heb dat opgelost met een spanband. Eén keer leidde dat tot een probleem toen een kolonie mieren een weg naar binnen had gevonden (we hadden de auto een paar dagen geparkeerd bij een guesthouse). Verder hebben we prima kunnen slapen en was de ruimte prima voor mijn lange lijf (2,03). We slapen steeds onder ons dekbed dat we lekker laten liggen tijdens het opklappen van de tent.
   Al met al een prima tent.
   Groet van Gert Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.