Spatbordbescherming

geplaatst in: Auto, Verbetering | 2

De spatborden aan de voorzijde gebruik ik regelmatig om op de auto te klimmen, vooral tijdens het reizen. Daarom heb ik spatbordbescherming gemaakt.

Allereerst heb ik een kartonnen mal geknipt naar voorbeelden die ik op internet heb gevonden.

Milady 2016-02-27_000

Ik had nog een stuk aluminium tranenplaat liggen, die had ik eerder al gebruikt voor de afwerking van de laadbak. Daaruit heb ik de twee platen gezaagd met de decoupeerzaag, met een smal zaagblad voor aluminium en veel WD40 als snijvloeistof zaagt dat geweldig.

Milady 2016-02-27_001

Gaatjes boren met een boortje 5 in de plaat en dan de braampjes weghalen met een 8mm boor. Zo kan de plaat straks mooi vastgepopt worden.

De voorkant moet natuurlijk netjes de lijn van het spatbord volgen, bij gebrek aan een zetbank doe ik dat in de bankschroef.

Milady 2016-02-27_003

Nu kan de plaat op het spatbord worden bevestigd, maar niet nadat ik de onderkant heb voorzien van een stukje rubber ondervloer om het eventuele rammelen tegen te gaan.

Milady 2016-02-27_009

Netjes op z’n plek op het spatbord leggen en dan met 4,8mm popnagels vastzetten.

Milady 2016-02-27_006

Goed gelukt denk ik.

Milady 2016-02-27_010

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

2 Responses

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Hey Wim,
   Leuk dat je reageert.
   Het is inderdaad leuk werk om te doen en steeds weer een uitdaging om met beperkte middelen toch een goed resultaat te bereiken.
   Groet van Gert Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.