Rit van Swakopmund naar Ugab Rhino Camp

geplaatst in: Afrika 2016, Avonturen, Namibia | 3

Woensdag 10 augustus

We rijden van Swakopmund naar Ugab Rhino Camp. Het eerste deel van de weg tot Cape Cross is een goed berijdbare gravelroad. Na een paar uurtjes rijden komen we in Cape Cross aan.

Nam-2016-08-10_001

Ongelooflijk grote zeehondenkolonie is hier te vinden. Hierbij verdwijnen de zeehonden die we in Walvisbaai zagen, in het niets. Honderden blaffende, stinkende beesten chillen in de zon of zwemmen in de zee. Prachtig gezicht!

Nam-2016-08-10_002

Na dit bezoek aan Cape Cross nemen we een gravelroad naar onze bestemming voor vanavond, Ugab Rhino Camp. Zelfs voor MiladyLandy is deze weg een enorme uitdaging. Vooral de laatste kilometers worden we verrast door grote gaten en stenen in de weg. Natuurlijk proberen we nog van het uitzicht te genieten, maar voor Gert Jan betekent deze trip vooral hard werken!

Ugab

Uiteindelijk komen we om 17.55 uur aan op de camping, net na zonsondergang. We worden verwelkomd door een lokale vrouw met een baby op de arm. Ze is heel vriendelijk en vertelt ons dat we ’s morgens een warme douche kunnen verwachten. Later zal blijken dat haar termen van ‘warm’ water niet overeenkomen met onze invulling hiervan 😉
We zijn de enige kampeerders en op de boom van de campingplaats hangt een bordje: “Beware of elephant and lions. Camping at own risk. Please do not feed wild animals”. Wat een heerlijk bericht om te lezen als je er alleen bent, het bijna donker is en je nog moet koken… Toch lukte het Gert Jan om een heerlijk groentestoofpotje op ons houtvuur te bereiden en smikkelden we later op de avond alles op! De hele avond heb ik het niet kunnen laten constant rond te kijken om te checken of de kust wel veilig was. Die nacht was voor mij dus ook niet echt een supernacht…
’s Ochtends zijn we vroeg wakker en zien op de camping een paar kinderen spelen in een plas water. Wat hebben ze een lol. In onze auto hebben we een zwemband liggen in de vorm van een giraffe. Dit is nog een overblijfsel van het feest van 60 jaar Gert Jan. GJ krijgt ineens het lumineuze idee om deze zwemband aan de kinderen te geven. Wat een feest! Fijn om te zien dat dit feestattribuut deze mooie bestemming krijgt!

Nam-2016-08-11_003 Nam-2016-08-11_004

Om 9.00 uur vertrekken we richting Twijfelfontyn.

3 Responses

 1. Lia

  Wat geweldig allemaal!
  Heel bijzonder om zo mee te reizen met jullie.!?
  Wat een ervaring.
  Zo indrukwekkend. ?
  Liefs Lia.

  • Sonja Van den Berge
   Sonja Van den Berge

   Hoi Lia,
   leuk dat je ons volgt. We genieten volop en zullen proberen de reis verder te delen. Omdat we afhankelijk zijn van internet, duurt het soms een poosje eer we iets kunnen posten.
   Groetjes van Sonja

 2. Petra

  Nee wat leuk! Zo’n zelfde giraffe zwemband hadden wij in Portugal in ons zwembad!!!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.