• tank repair, Moshi, Kilimanjaro, Tanzania
 • Annemarie arrived at Arusha Airport, Arusha, Tanzania
 • sign glass museum, Arusha, Tanzania
 • glass museum, Arusha, Tanzania
 • glass museum, Arusha, Tanzania
 • toilet at boer Wim, Kilimanjaro, Tanzania
 • farm boer Wim, Kilimanjaro, Tanzania
 • camping at boer Wim, Kilimanjaro, Tanzania
 • cottage boer Wim, Kilimanjaro, Tanzania
 • mount Meru, Kilimanjaro, Tanzania
 • mount Kilimanjaro in the mist, Tanzania
 • villagers, Kilimanjaro, Tanzania
 • truck loaded with bananas, Kilimanjaro, Tanzania
 • village near Kilimanjaro, Tanzania

Annemarie en de Kilimanjaro

geplaatst in: Afrika 2016, Algemeen, Avonturen, Tanzania | 0

We slapen bij de Kilimanjaro bij TemboTamu lodge, een mooie B&B thuis bij Sandra en haar partner Frank. De ochtend nadat we aankwamen zie ik dat de achterste brandstoftank best veel heeft gelekt, ik heb er een teiltje onder gezet en daar zit bijna een liter in na één nacht.

Gelukkig is Frank ook car-mechanic, één van de vele dus die we op reis zijn tegengekomen. Samen met hem haal ik de tank eronderuit en ontdoen we die van alle aangekoekte smeer en vuil. Later weet hij een maatje van hem op te sporen die alle naden van de tank aan de buitenkant dicht soldeert, nu kan de tank echt niet meer lekken. We monteren de tank weer en vullen hem met de verwijderde diesel, prima!

De volgende dag komt Annemarie aan op Kilimanjaro Airport. We zijn al vroeg in contact met haar en maken ons klaar om haar op te halen. Helaas blijkt haar vlucht niet te gaan, gecanceld. We hebben intensief whatsapp en telefoon-contact met haar en Suzanne die op haar vlucht naar Mwanza wacht en bedenken allerlei fall-back-scenario’s. Uiteindelijk boekt Mie een vlucht naar Arusha-airport die om 10:30 vertrekt. Wij springen in Milady nadat we haar bericht hebben dat we onderweg zijn.

De rit naar Arusha verloopt prima al komen we toch iets later aan dan verwacht, even na 12:30 rijden we het parkeerterrein op. Helaas is Annemarie niet te vinden en we kunnen ook geen contact meer met haar (NL-simkaart) of Suzanne (onderweg naar Mwanza) krijgen dus we besluiten maar verder af te wachten. We worden wel wat onrustig als ze er om 14:00 uur nog niet is, maar gelukkig arriveert ze uiteindelijk om een uur of drie ’s middags.

Wat een heerlijk weerzien met m’n enige en dierbare zus. We lunchen samen in luxe bij het glasproject Shanga waar mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen zich zinvol te ontwikkelen.

Daarna gaan we boodschappen doen bij de Nakumat in Arusha en rijden we door richting de Kilimanjaro. Annemarie verbaast zich elke keer weer, over de mooie landschappen, de vele mooie mensen die we zien, de hutjes, huisjes en winkeltjes langs de weg en alle andere moois dat we tegenkomen en dat voor ons al heel gewoon is na zoveel maanden in dit prachtige continent.

We onderschatten onze reistijd enigszins en komen na zonsondergang aan bij Simba farm (van boer Wim van Boer-zoekt-vrouw hebben we ons laten vertellen). We kunnen onze tent op het erf van de lodge opzetten en Annemarie mag gebruik maken van de kamer waarvan wij ook de douche kunnen gebruiken.

De WC is een feest van herkenning…

Het diner dat ze serveren, drie gangen met heerlijke soep, salade, friet en varkensribbetjes en nog een fruitsalade toe, komt volledig van de eigen boerderij en is zeer betaalbaar, ook voor Tanzania.

Na het eten en nog een lekker Kilimanjaro-biertje toe, gaan we bijtijds naar ons welverdiende bedje.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.