• bits and pieces from the gear box
 • view from the hotel, Tabora, Tanzania

Noodgedwongen verblijf in Tabora

geplaatst in: Afrika 2016, Avonturen, Tanzania | 5

Na de helse rit over de Tanzaniaanse wegen belandden we op 27 september in Tabora voor de nodige reparaties aan Milady Landy. Tabora is een drukke provinciestad met een bezige markt met veel kraampjes en winkeltjes, scholen, een hogeschool/universiteit en overige voorzieningen.

Ook de Supreme Auto Garage, een Toyota-dealer annex algemene garage is in de stad gevestigd. Door Jane, een vriendin van ons in Shinyanga die we ontmoet hebben in Nederland, werd deze garage van mister Yogesh aangeraden als zeer vakkundig.

img_20160929_134421 img_20160929_134400
We rijden de auto op dinsdag de garage in en direct wordt er begonnen met de nodige reparaties, de beide linker bladveren worden gedemonteerd en rechts de ophanging van de schokbreker aangepakt. Ook de versnellingsbak wordt nagekeken, daarvoor moet de hele voorvloer eruit. Als we langskomen wordt gewerkt aan “de botten van de auto” zoals Sonja het noemt, het chassis, er is een scheur geconstateerd die wordt versterkt en dichtgelast.

img_20160929_090715
Ondertussen zijn we ingecheckt in het Grand Penta Hotel, een aangenaam hotel met een goed restaurant en air-conditioned kamers met warm en koud stromend water. Het is nog maar een paar maanden open en dus fris en schoon en het wordt ook zo gehouden!

img_20160929_101905
Nieuwe bladveren worden gevonden in de stad en weer gemonteerd. De versnellingsbak is een ander verhaal… Na demontage wordt geconstateerd dat diverse onderdelen kapot zijn of zwaar versleten, dat wordt nog een klus om dat weer goed te krijgen.

img_20160929_135245 img_20160929_135240
Ondertussen is het donderdag en de garage constateert dat de betreffende onderdelen van de versnellingsbak niet allemaal nieuw te vinden zijn in de stad. Wel hebben ze een gebruikte bak kunnen vinden die ze op vrijdag uit elkaar halen. Een aantal onderdelen kan worden gebruikt en één deel moet alsnog nieuw worden aangeschaft. Op zaterdag wordt gewerkt aan de versnellingsbak en wordt de uitlaat gerepareerd.

img_20160929_090633
Als we op maandag weer in de garage komen wordt de versnellingsbak weer ingebouwd en loop ik met Moses, de voorman voor mijn auto, nog wat puntjes na. Vanmiddag is de auto klaar belooft hij stellig. Aan het eind van de dag krijg ik nog een telefoontje en komt hij ons bijpraten in het hotel. De versnellingsbak werkt weer, ze hebben een proefritje gemaakt en alles werkt weer prima.

Alleen zijn er nog een paar losse eindjes te fixen, dat doen ze op dinsdagochtend direct (een steun van de radiator-fan en een steun van één van de spotlights).

Vandaag kunnen we dus weer verder!

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

5 Responses

 1. mariet

  o jeee nog meer ellende./ zie ik het goed maar is dit het differentieel wat uit elkaar ligt?? hebben wij ook eens gehad

 2. Ciel

  Lady vertoont nogal wat mankementen, maar krakende wagens……
  Goed dat je Sonja hebt.
  Liefs van ons

  • Sonja Van den Berge
   Sonja Van den Berge

   Hoi Ciel,
   dank voor je steun! We hebben het heerlijk samen, ook met Milady 😉
   Af en toe moet ik wat geduld opbrengen, maar dat lukt me aardig.
   Liefs van Sonja

  • Gert Jan
 3. mariet

  ze zeggen toch altijd dat landrovers altijd een beetje ziek zijn, maar ook altijd weer beter worden???

  groetjes mariet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.