De bevlogen inspiratie van GUTz Foundation

geplaatst in: Afrika 2016, Algemeen, Avonturen, Tanzania | 0

In de dagen dat we bij Suzanne in Dar es Salaam zijn kunnen we ook meegenieten van haar bevlogen inspiratie voor haar GUTz Foundation en hoe ze die met haar omgeving deelt.

Als eerste ontmoeten we Mutta opnieuw, hij is de spil van GUTz Tanzania in Dar es Salaam. Een gepassioneerde jonge man, iets ouder dan Suus denk ik, die een enorm netwerk heeft in de muziek- en mediascene in Tanzania. Samen met Suzanne en Nyakwezi staat hij aan de bron van GUTz, hij draagt de artiesten aan, legt contacten met de media en kan voor de hardware voor de festivals zorgen. In de paar dagen dat wij er zijn zorgt hij ervoor dat er een interview met Clouds media tot stand komt. Hiermee krijgen GUTz en de komende festivals in Kahama landelijke aandacht.

Nyakwesi, even oud als Suzanne, is in haar bevlogenheid even gepassioneerd als Suzanne. Zij heeft een groep met straatkinderen opgericht die met behulp van theater en dans de trauma’s van de kinderen aanpakt en hen hun verborgen talenten laat ontdekken. Op de GUTz festivals gebruiken zij deze talenten in de danstheatergroep voor het overbrengen van de boodschap van GUTz, bewustwording van de gevaren van HIV en hoe daarmee te leven valt. Ook Nyakwesi gaat vol voor de doelen van GUTz en is met Mutta de steunpilaar van de regio Dar es Salaam.

Suzanne nodigt Lily-Ann uit voor de lunch bij Mahaba Beach en later brunchen we bij haar thuis. Wat een vrouw!  Een schat aan ervaring in het doen van zaken in Tanzania, een enorm netwerk, bloemrijke verhalen over de samenleving en haar netwerk, maar vooral een schat van een mens! Ze kan Suzanne en GUTz verder helpen bij het zoeken naar een locatie voor een vaste stek in Dar es Salaam en kent talloze mensen die belangrijk kunnen zijn voor de verdere ontplooiing van GUTz in de komende jaren.

En dan Dokter Damian. Hem ontmoetten we ook in 2014 al, hij was toen al onder de indruk van de inspiratie van Suzanne. Hij wist daarover met ons te spreken waardoor we beiden met tranen in onze ogen stonden.
Op onze laatste avond in Mahaba Beach komt hij langs om Suzanne te ontmoeten. Wat een kennis heeft deze man. Hij is gespecialiseerd in HIV en weet daar alles van, maar hij vertelt erover met een inspiratie en passie waaruit blijkt dat het hem vooral om de mensen te doen is, prachtig. Hij voelt zich ook volledig betrokken bij GUTz en spreekt steeds over “wij” als hij het over de toekomst van GUTz heeft.

Na deze en de overige ontmoetingen met mensen rondom Suzanne kan ik alleen maar zeggen: “Wat ben ik trots om onze dochter dat ze dit heeft bereikt en op wat er ongetwijfeld nog gaat ontstaan met GUTz”. En ik weet dat Sonja ook diezelfde trots voelt.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.