Wachten op Milady

geplaatst in: Afrika 2016, Avonturen, Namibia | 10

We zijn nu een week van huis vertrokken en nog steeds wachten we op Milady Landy.

Papierenwinkel

De auto is al gearriveerd in de haven, afgelopen vrijdag al, maar de papieren die ik op 15 juli uit Nederland met DHL verstuurde (Makkelijk en snel pakketten ontvangen en versturen) zijn nog steeds onderweg. Eerst naar Duitsland, daar zijn ze blijven liggen tot 28-7, toen overgedragen aan NamPost en nu moeten we maar afwachten wanneer ze in Walvisbaai aankomen, dan kan best eens eind deze week zijn hmmm. Hier wist men ons te vertellen dat we voor DHL-Express hadden moeten kiezen in plaats van DHL-Parcel zoals ik gedaan heb, maar ja in NL werd me anders geadviseerd in het agentschap.
Achteraf bekeken hadden we dus de papieren veel beter mee kunnen nemen en kunnen overhandigen bij aankomst…

Ondertussen doet onze port agent, Sharaf Shipping Walvis Bay, er alles aan om de douane- en haven-autoriteiten te bewegen de auto toch vrij te geven, al is het om bij hen op het afgesloten parkeerterrein te staan, helaas, dat lukt niet en we hebben Milady nog niet gezien.

Goed, tot zover de frustratie van het wachten.

Wat we dan zoal doen om de tijd door te komen? Echt vakantie houden dus…
We lezen veel, wandelen vanuit de B&B naar de haven, de waterfront en het centrum. Lunchen lekker uitgebreid en drinken koffie in een coffeeshop (waar ze alleen koffie, thee en gebak hebben dus ;-)). ’s Avonds eten we in onze B&B, gewoon lekker brood met kaas, soms een gebakken of gekookt eitje en een cup-a-soup-je, kopje thee, wijntje, biertje erbij. Kortom we doen er alles aan om straks uitgerust te kunnen vertrekken.

Een paar hoogtepunten

Op zaterdag 30-7 zijn we naar Swakopmund geweest.

Om 7:45 haalde Mandy (van Sharaf Shipping) ons op bij onze B&B en bracht ons naar de taxi-stand voor een taxi naar Swakopmund, een iets groter en ontwikkelder plaatsje zo’n 30km van Walvisbaai. Het taxiritje kostte ons N$70 enkele reis (+N$35 voor de niet bezette zitplaats, normaal 5 personen in een kleine taxi), dat is dus alles bij elkaar zo’n €7.
Swakop is duidelijk een oud Duits koloniaal plaatsje, grote oude hotels, kerken en staatsgebouwen en goed afgewerkte woningen en winkels in het centrum. Alles is heel schoon en netjes.
Ik was al een paar dagen op zoek naar andere schoenen in Walvisbaai, maar kon m’n maat niet vinden. In Swakop is dat uiteindelijk wel gelukt, nu heb ik tenminste iets steviger schoenen om rond te lopen, mijn reisschoenen waren echt niet geschikt voor lange dagen wandelen.

Het uitzicht vanaf de pier op de stad is geweldig.

Nam-2016-07-30_001

En sommige plekjes doen echt denken aan Duitsland.

Nam-2016-07-30_002Een mooi oud kerkjeNam-2016-07-30_003En de Duitse hotels.

Op zondag 31-7 hebben we een boottochtje op de Walvisbaai gemaakt. Met zo’n 20 mensen op een bootje voeren we om 9 uur weg vanaf de Waterfront. In het water werden we al opgewacht door een zeeleeuw die rondjes zwom om de boten die afvoeren.
Na het afvaren werden we meteen belaagd door een groep pelikanen die op en naast de boot visjes gevoerd kregen van de schipper (Nick) en z’n maat (Johannes).

Nam-2016-07-31_010

Er landde zelfs een pelikaan op Sonja’s hoofd:

Nam-2016-07-31_009

Dit filmpje geeft een indruk van de tocht

Met als sluitstuk, vier jakhalzen die op zoek waren naar een vers hapje zeeleeuw, op deze foto zie je er twee:

Nam-2016-07-31_016

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

10 Responses

 1. Jacqueline

  Gelukkig zitten jullie al
  In de afrikaanse stand en maken jullie je niet druk over een dagje meer of minder daar wachten! Knap! Gaat zeker goedkomen misschien wat flappen laten zien? Helpt soms heel erg veel! (Helaas soms en soms handig?)

 2. Diana

  Fijn dat jullie je goed vermaken tussen de dieren.
  Ik zou ook wat flPpen laten zien Gert maar niet teveel eant je zult er nog genoeg nodig hebben?
  Wij zitten heerlijk in t zonnetje aan de Atlantische kust????
  Groetjes Tom en Daan

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Hoi Diana en Tom,

   Flappen werken hier niet denk ik, het is ons nog niet aangeraden door de shipper tenminste.
   Overigens ligt het gewoon aan de Duitse DHL dat onze papieren nog niet hier zijn en die zijn helemaal niet gevoelig voor flappen.

   Fijne vakantie nog samen in Frankrijk.

   Liefs van Sonja en Gert Jan

 3. Monique Brouwer

  Hoi Sonja en Gert Jan, jammer van die papieren, maar ik zie dat jullie de tijd goed gebruiken. Leuk filmpje. Zoals ik al eerder zei: ” Dit is nog maar het begin”!

  • Sonja

   Hoi Monique, dit is inderdaad nog maar het begin. Mooi dat je ons volgt 😉 Voor jou ook een fijne vakantie!

 4. Ko & Ger

  Poe,poe,
  Dat is even doorbijten. Maar ja als je alles van tevoren wist was rijk worden geen kunst. Oefening in geduld is altijd nuttig en maakt echt gelukkig??
  Gaan jullie het reisschema nog aanpassen?
  Wij volgen jullie op de voet, ter lering en ” vermaak” lieve groetjes Ko & Ger

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Ja, we zullen het schema nog wel aanpassen, maar dat zien we gedurende de reis wel. Nu voorlopig vooral nog genieten van de voorpret en het luieren.

 5. Ton en Chantel

  Ga svp geen flappen betalen om iets eerder gerealiseerd te krijgen. Hiermee werk je mee aan de corruptie welke daardoor ook nog eens toeneemt. Wij zijn heel Afrika doorkruist zonder een flap te laten zien of te betalen. Neem overal de tijd voor, je hebt tenslotte vakantie! Maak het niet kapot voor andere reizigers die geen flappen kunnen trekken!

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Hallo Ton en Chantel,

   Leuk dat jullie ons volgen.
   We zijn ook echt niet van plan om mensen om te kopen of zo. Inderdaad we hebben vakantie en op deze manier kunnen we Afrika nog beter tot ons te laten doordringen. We genieten zo al van de omgeving, de andere mensen met hun andere levenstempo en gewoon het samenzijn.
   Dank jullie wel voor dit hart onder de riem, ook wij zijn geen reizigers die zomaar flappen kunnen trekken hoor.

 6. Han

  Hoi Gert Jan en Sonja,
  Het is of ik alles weer opnieuw beleef. Geniet van de opkomende zon en …… Han

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.