Ferry naar Marokko

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015, Spanje | 0

Vandaag het laatste stukje naar de boot naar Marokko gereden. We halen ons ticket bij Viajes Normandie in Algeciras, dit adresje is één van de vele ticket offices die we onderweg tegenkomen en wordt net als de andere druk bezocht door naar Marokko reizende Marokkanen uit alle delen van Europa. We zijn snel aan de beurt en krijgen een bon voor een gratis drankje in het naastgelegen hotel. Als we terugkomen moeten we nog even wachten, maar we krijgen tickets voor de boot van 15 uur. Dan nog een klein stukje rijden en we kunnen aansluiten in de rij met de andere Marokko-gangers, het is warm en we staan en rijden met de deuren open.

Sonja Van den Berge - 2015-07-16 14.42.13

De boot vertrekt iets na drie uur en Marc en ik sluiten aan in de rij voor de douane van Marokko. We zijn al in het zicht van de haven als alle formaliteiten afgehandeld zijn, nog net tijd voor een broodje.

De aankomst in Marokko gaat vrij soepel, even wachten bij de douane en ik moet me melden bij de politie… Marc en Saskia zetten hun eerste stappen op Afrikaanse bodem, vervolgens kunnen we verder rijden.

Marokko 2015-07_024P

We rijden vandaag tot Martil, een badplaats waar weinig te doen is.

Sonja Van den Berge - 2015-07-16 18.14.37

Nadat we de tent opgezet hebben maken we nog een wandelingetje over de boulevard en maken onze voeten nat in de zee, die voelt hetzelfde als de Europese zee. We ontmoeten Nisrin en Jihad, een Marokkaans stel van half twintig die zelf ervan schrikken dat ze ons aanspreken. Nisrin is een spraakwaterval en zij tekent en schrijft een hele “itinéraire” uit voor ons, we drinken met hen ons eerste kopje Marokkaanse thee terwijl zij blijft praten. Als we ons uiteindelijk hebben weten losmaken van hen, het is geen straf hoor, hebben we een hele historie en virtuele reis door Marokko gemaakt. Op de camping nemen we nog een drankje en zoeken weer onze tentjes op.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.