• Saskia geniet van het uitzicht (van de binnenkant van haar ogen)

Dwars door Spanje

geplaatst in: Avonturen, Marokko 2015, Spanje | 0

Vandaag vertrekken we voor onze tocht dwars door Spanje.

De wind is gaan liggen, we nemen koffie bij de bar en een croissant, om 9 uur zijn we weer paraat om te gaan  en gaan we de uitdaging van de Spaanse wegen aan. Die blijken zo goed te zijn dat we na verloop van tijd besluiten om geen tolwegen meer te nemen. Dat bevalt prima en we vorderen gestaag.

Helaas komen we in de loop van de middag de beperkingen van Milady in volle omvang tegen. De warmte, het is zeker 45 graden, en de snelheid die we van haar vragen blijken teveel. Het olieverbruik is behoorlijk, het brandstofverbruik stijgt en het koelwaterniveau blijkt te laag. Maar het ergste is het gedeeltelijk falen van de koppeling, bij hogere toeren blijkt de koppeling te slippen. We komen tot de conclusie dat alles met de temperatuur en het vermogen dat we van de motor vragen te maken heeft. Maar goed, eerst moet de boel afkoelen en dat betekent dat we een paar uur bij een wegrestaurant (alcoholvrije) biertjes drinken en onze eerste Spaanse tapas eten.

Ondertussen hebben we Bryan gebeld dat we eraan komen, en vervolgens dat we het niet redden vanwege de kuren van “the old lady”.

Nadat Milady is afgekoeld en wij zijn gehydrateerd vertrekken we op weg naar een geldautomaat en de camping. Ik realiseer me niet dat ik de kortste route heb ingesteld en we gaan  op weg. Op het terras hebben we het kasteel van Montesa al gezien dat ver boven de omgeving uittorent, de route blijkt ons in die richting te leiden tot voor de poort van het kasteel. Vervolgens moeten we een scherpe bocht naar rechts maken en komen we op een onverhard pad uit (Carmen, de garmin, heeft besloten dat de kortste weg via onverharde wegen leidt). We moeten nog enkele honderden meters stijgen, terwijl Milady al moeite had met de warmte… Gelukkig redden we het in low gear en 4-wiel drive.

De geldautomaat bereiken we door smalle wegen van het dorpje Enguera en zelfs een weggetje waar we echt maar net doorheen passen, hoogtebeperking 2,50m.

Vervolgens gaan we naar de Camping municipal de Anna, een echte Spaanse camping waar we een mooi plekje aangewezen krijgen. De biertjes bij de bar smaken Marc en mij extra lekker door de uitstekende (knappe) bediening ;-). We bestellen tapas en bocadillas en drinken menig bier(tje van een halve liter…). We_noemen_haar_Carmen is blij met onze fooi van een paar euro’s.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.