Fez

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015 | 0

Vandaag bezoeken we één van de koningssteden, Fez.

Sonja Van den Berge - 2015-07-19 10.09.47

De ochtend brengen we door met klussen aan de auto en de was doen. We zoeken de dichtstbijzijnde Carrefour op, deze blijkt goed gesorteerd en we doen inkopen om zelf te kunnen koken, macaroni. De drank blijkt beneden in de “cave d’alcohol” verkocht te worden, alleen, jammer, hij is dicht tot dinsdag.

Later gaan we zwemmen in het drukke, maar mooie zwembad van de camping (en vooral ook openbaar toegankelijk), veel gezinnen met kleine kinderen en jongens en jonge mannen in het bad. Moeders met hoofddoeken en volledig gekleed staan naast of in het bad.

Om drie uur worden we opgehaald door de gids, Wafi, die ons gisteravond aangesproken heeft in het restaurant, met het busje van de camping en nog een groepje Fransen, vriend en vriendin en nog een vriend, vertrekken we voor een prima rondleiding.

Marokko 2015-07_141

We zien onder andere het koninklijk paleis (van de buitenkant), de joodse wijk en een prachtig panorama over de stad vlakbij een algemene begraafplaats.

Marokko 2015-07_148p

We rijden naar een werkplaats waar aardewerk met ingelegd mozaïek gemaakt wordt en maken een lange wandeling door de medina waar we ook de leerlooierijen bekijken, helaas zijn veel winkeltjes vanwege het Suikerfeest gesloten.

Marokko 2015-07_206

Marokko 2015-07_221

Aan het begin van de avond sluiten we het bezoek af met een uitleg over de berber-weeftechnieken en laten Sonja en Marc zich inpakken.

Marokko 2015-07_267

’s Avonds eten we weer op de camping in het restaurant.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.