Mama Sifa Johns weeshuis

geplaatst in: Afrika 2016, Avonturen, Tanzania | 4

Toen we in 2014 Mama Sifa’s weeshuis bezochten met onze dozen met knuffels en een verbandkist als donatie, was het vooral druk, klein en donker. Heel veel kleine kindjes verdrongen zich om ons en Suzanne heen…

Ondertussen heeft Sifa John een mooi nieuw huis gebouwd op een stuk grond van bijna een hectare gedoneerd door Vodacom. Het huis is nog niet helemaal af, maar de ruimte binnen is ingericht en biedt ruimte genoeg om de ong. 20 kinderen en de verzorgers goed te kunnen huisvesten.

Buiten is er een stal voor de geiten, een konijnenhok (alleen voor de kinderen om te knuffelen) en heel veel ruimte om te spelen en groenten te verbouwen. Dit huis heeft veel potentie en mama Sifa is trots!

We maken een rondje door de tuin en zien dat er al groenten verbouwd worden, maar dat er ook nog veel werk te verzetten is. Vooral de watersituatie moet nog worden verbeterd, ik denk dat een grondwaterpomp al veel zou bijdragen aan hun welzijn. We, Suzanne en ik, gaan onderzoeken welke mogelijkheden er daarvoor zijn en beloven ons best te doen een waterpomp te kunnen sponsoren, bij voorkeur in de vorm van een windmolen.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

4 Responses

 1. Ko & Ger

  Wat goed om te horen dat er zoveel bereikt is en je hebt gelijk die pomp moet er komen. Laat maar horen of ik kan bijdragen.

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Zodra we weer thuis zijn zullen we daar eens werk van maken, dankjewel alvast voor jullie bijdrage.

 2. Suzanne

  Prachtig! Kan niet wachten om samen wederom een mooi waterproject neer te zetten 🙂 Voor nu: fijne vlucht! LIEFDE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.