Marokkaanse pannenkoeken

geplaatst in: Algemeen, Avonturen, Marokko, Marokko 2015 | 0

Het ontbijt in de B&B bestaat uit Marokkaanse pannenkoeken met honing en thee of koffie. Het smaakt prima na de warme nacht, het was wel lekker om weer eens in een echt bed te slapen en dankzij de ventilators was de warmte ook best uit te houden.

Vandaag rijden we naar Rabat, de weg is vrij goed, niet al te veel Marokkaans asfalt. Het eerste deel van de reis  rijden we nog aan de voet van de Atlas met het nodige stijgen en dalen, ook nog een paar pittige hellingen.

Marokko 2015-07_644

In Rabat hebben we een camping uitgekozen (Temara) die vrij dicht bij het centrum van de stad ligt, dan kunnen we morgen een dagje naar deze mooie oude stad gaan. Helaas blijkt de camping al jaren gesloten te zijn, er is geen spoor meer van te bekennen tussen de hotels en toeristenappartementen. We zoeken naar een nieuwe camping op de kaart (Mehdia plage), mooi aan de kust gelegen ten noorden van de stad. Helaas blijkt deze camping nog 3 maanden in onderhoud te zijn en kunnen we ook hier niet terecht. Van 3 mannen die aan de overkant zitten te chillen begrijpen we dat verderop een andere camping is die wel open is. Die heb ik ook op de kaart gevonden (Kenitra, Camp de la Chenaie) en een half uurtje later kunnen we onze tent opzetten, we zijn de enige gasten.

’s Avonds eten we in het restaurant van de camping en kunnen voor het eerst een biertje en wijntje bij het eten bestellen, best lekker.

Sonja Van den Berge - 2015-07-24 21.43.47Sonja Van den Berge - 2015-07-24 21.44.17

Het eten is ook prima te eten en we hebben het goed naar ons zin tussen de feestende Marokkanen.
Helaas gaat ook nadat we terug op de camping zijn het feesten door en proberen we in te slapen bij heerlijke Marokkaanse live muziek. Gelukkig is de muziek om 6 uur al afgelopen en kunnen we nog een paar uurtjes slapen.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.