Pezenas

Het is inderdaad droog gebleven op de camping in Pezenas en we kunnen onze spullen droog weer inpakken. Bij de receptie hebben we croissantjes en stokbrood besteld, lekker vers voor het ontbijt.

De route door midden Frankrijk rijden we over de péage-route, dat wil zeggen bij Milau is het eerste stukje tolweg. Het viaduct van Milau bekijken we uitgebreid, eerst eraf bij de parkeerplaats en dan naar beneden naar Milau om ook nog onder de brug te kunnen kijken. Indrukwekkend, die constructie en de film over de bouw (op de parkeerplaats boven) geeft een mooi inzicht in hoe e.e.a. gemaakt is.

Marokko 2015-07_860

Het kost ons al met al een uurtje of twee, maar dat is het zeker waard. Onderweg passeren we ook nog het (spoor)viaduct van Gabarit, een creatie van Eiffel, dat is duidelijk te zien.
De verdere route voert ons over de Franse snelwegen en bij een kruissnelheid van 90km/h is dat prima te doen, ook de motortemperatuur van Milady blijft beperkt dankzij de nu lagere buitentemperatuur, zelfs de raampjes blijven zo nu en dan dicht.

We overnachten in Bourges, een mooie schaduwrijke camping municipal. We lopen naar het stadje en komen tot de conclusie dat echt niet overal in Frankrijk de keukens na 10 uur open zijn. Gelukkig vinden we op het plein bij de kathedraal een gezellig restaurant waar we op het terras lekker kunnen eten. We bespreken de route van morgen en besluiten dat we, gezien het geringe verschil in reistijd, nog Parijs in zullen gaan om Milady de Eiffeltoren te laten zien.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.