Tanger Med

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015, Spanje | 0

Onze laatste dag in Marokko, we verlaten dit mooie gastvrije land vandaag via Tanger Med. Jammer dat het alweer voorbij is, maar wat hebben we het heerlijk gehad, ook met z’n vieren. Natuurlijk we kenden elkaar als vrienden, maar dit experiment is zeker geslaagd en Marc en Saskia hebben het er zelfs over om ons tijdens onze reis van volgend jaar je komen bezoeken. Ook Milady heeft het goed gedaan, ondanks de hitte en de daarmee verband houdende klachten is alles vrijwel probleemloos verlopen, ik ben trots…

We vertrekken vandaag vroeg en ontbijten met brood van de bakker en muesli die we nog hebben, lang leve de Engel koelkast die onze kwark zo lekker vers en koel heeft weten te houden.

De rit naar Tanger Med, de plaats waar de ferry vertrekt, leidt eerst langs de Atlantische kust waar we weer langs mooie ongerepte stranden komen en waar de ochtendmist langzaam optrekt.
Tanger blijkt een grote moderne stad, blijkbaar met een mooie oude stad, maar die bezoeken we vandaag niet, het verkeer is best druk maar wel overzichtelijk en de Garmin leidt ons er gemakkelijk doorheen. Rond half twee arriveren we bij de ferry waar we inchecken en de douaneformaliteiten over ons heen laten komen. Eenmaal voorbij de douane nemen we nog een laatste Marokkaanse lunch, frietjes en een burger en een salade voor Sonja. Marc en Saskia zorgen nog voor hun verslaving en kopen goedkoop (N.B. goedkoper dan in Andorra) sigaretten en shag.

Marokko 2015-07_823

De boot vertrekt om 15.00 uur en brengt ons in 2 uur naar Algeciras, we verdoen de tijd met het schrijven van dit reisverhaal en een beetje genieten van het uitzicht op zee, binnen in de boot is het netjes en airco gekoeld, buiten is het warm en het wordt heter naarmate we dichter bij Spanje komen.

Marokko 2015-07_813

Marokko 2015-07_825

In Spanje rijden we nog tot Fuengirola, vlakbij Malaga, de camping Municipal, vlak bij de doorgaande weg, vandaag nemen we nog geen tolwegen…

We hebben onderweg nog boodschappen gedaan, heerlijk zo’n Spaanse supermarkt, dus we eten op de camping nadat we nog even hebben gezwommen in de Middellandse zee.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.