Naar Chefchaouen

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015 | 0

We reizen vandaag naar Chefchaouen, dat schijnt een mooie oude stad te zijn in het Rif gebergte. De rit erheen leidt door een afwisselend landschap van groene velden en gebergte. We gaan onderweg even van de gebaande weg als we een stuwmeer tegenkomen.

Marokko 2015-07_041p

Chefchaouen ligt aan de rand van een bos en de camping ligt net in het bos, prachtig gelegen en als we aankomen is er nog één andere gast. We vinden een mooi schaduwplekje en zetten onze tenten op.

Marokko 2015-07_069

Een drankje bij de tent onder het oorverdovende geluid van duizenden krekels waarna we naar de stad gaan, een trap leidt naar de oude stad die als we aankomen ontwaakt van de laatste dag van de Ramadan.

Marokko 2015-07_070p

Veel winkeltjes zijn nog gesloten, er zijn er wel enkele open en een tapijtenhandelaar geeft ons onze eerste ervaring met de verleidingstechnieken van de Marokkaanse handelaars, “kom even een business card halen” verandert al gauw in “good prices” en “kijken, kijken, niet kopen”.

Marokko 2015-07_087

We kopen dus niks en spelen onze eigen gids in de oude stad. Een drankje in de lokale bar (alleen fris) blijkt super goedkoop te zijn en lekker verfrissend.

Marokko 2015-07_084

Later zoeken we een restaurantje waar we de Marokkaanse keuken ervaren, het smaakt ons prima, alleen de vegetarische couscous van Sonja blijkt inderdaad gewoon vleescouscous zonder vlees te zijn. We gaan terug naar de camping met de taxi, het kost 20, ik vraag nog hoeveel, ja inderdaad 20 dirham (non tourist price), dat is € 1,80.

Slapen kost wat moeite, want het is best nog warm, Saskia en Marc laten de buitentent eraf en wij hebben alle luifels open, dat koelt nog een beetje af. In de loop van de nacht koelt het toch nog wat af, gelukkig.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.