De Sahara

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015 | 0

Vandaag vertrekken we echt naar de Sahara, in de ochtend rijden we nog door de vallei van de Oued Ziz

en komen vlak voor Errachida langs het stuwmeer achter de Barrage de Hassan Addakhil.

Marokko 2015-07_356

Marokko 2015-07_357p

Naarmate we verder van de Atlas weg rijden, we zijn expres vroeg vertrokken, wordt het warmer en droger, alhoewel er ook een paar regendruppels vallen onderweg. (Marc heeft er drie op z’n harses gehad, waarvan één op z’n bril). Onderweg komen we nog een tweetal broertjes van Milady tegen, twee oude Marokkaanse Land Rover Santana’s.

Sonja Van den Berge - 2015-07-21 10.38.56

Van veraf zien we de rode duinen van de Sahara al, het is wat mistig en het waait soms erg hard.

Al ver voor Merzouga staan er borden en mensen langs de weg om ons te wijzen op overnachtingsmogelijkheden. Wij hebben op basis van de Garmin en internet gekozen voor Le Petit Prince. We worden daar met open armen ontvangen door de patron die ons uitnodigt om eerst binnen thee te komen drinken en te relaxen, de tent kunnen we beter later opzetten (het is dan een uur of 2). De thee smaakt heerlijk en we krijgen ook nog gekoelde watermeloen. Als lunch nemen we het brood dat we onderweg gekocht hebben met kaas en druiven.

Sonja Van den Berge - 2015-07-21 17.44.00

De patron komt bij ons zitten voor de thee en vraagt wat onze plannen zijn de komende dagen. Als hij hoort dat we ook nog de duinen in willen stelt hij voor dat we met zijn broer Said meegaan naar hun kamp in de duinen, we kunnen dan een stukje offroad rijden en hoeven maar een klein stukje de duinen in te rijden. Voor 300 dirham pp spreken we het arrangement af, inclusief avondeten en ontbijt.

We vertrekken om 18u richting woestijn, een klein stukje over de asfaltweg en vervolgens meteen het zand in… Dat is even ploegen met de banden nog op 3,5 bar. Verder rijden we over gevarieerd terrein met stenen en een beetje golfplaat-terrein. Uiteindelijk komen we bij de voet van het duin aan en rijden via het spoor van een voorganger vast… Gelukkig adviseert Said om de belasting te verlagen (mijn passagiers stappen uit) en we verlagen de bandendruk naar 1 bar. Daarna gaat Milady fluitend het zand in en de duinen over tot bij het kamp (een paar honderd meter).

Marokko 2015-07_397p

De avond is bewolkt en er vallen weer een paar regendruppels, gelukkig niet op Marcs bril. We lopen het duin op maar de zon zit achter de wolken. Wel zie ik onze kampgenoten aankomen op hun kamelen, het zijn twee Filippino’s, ze vertellen ons later dat de eerste 15 minuten op de kameel wel aardig waren, maar dat ze daarna behoorlijk pijn aan hun kont hadden gekregen (en ze moeten morgen op dezelfde manier terug).

Marokko 2015-07_442

Om 22:30 wordt uiteindelijk het avondeten geserveerd, we rammelen allemaal van de honger, een “salade” van warme groenten en een tajine van groenten en kip en groenten voor Sonja. Het smaakt prima. Daarna worden we nog vergast op een concert met djembés en andere slaginstrumenten. Ruim na twaalf uur zoeken we ons bed op, het is echt nog heet in de tenten en het koelt niet echt af ’s nachts.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.