Op en neer naar Sossusvlei

geplaatst in: Afrika 2016, Avonturen, Namibia | 17

Op vrijdag 5 augustus kregen we dan eindelijk de beschikking over Milady (zie Misère met Milady).
Omdat ik (GJ) ook nog op dinsdag bij de tandarts langs moet (zie De tandarts in Walvisbaai) hebben we ons oorspronkelijke reisplan omgegooid. We besloten daarom om in het weekend heen en weer naar Sossusvlei te rijden, een mooie testrit voor Milady.
IMG_1365

We vertrokken zaterdagochtend 6-8 vroeg op camping Tiger Reef Camp in Swakopmund. Dat wil zeggen, eerst even ontbijten in het stadje en wat laatste inkopen doen. De auto hebben we gisteren al volgetankt.
De eerste etappe van de reis is zeer afwisselend. We beginnen op een asfaltweg, maar al gauw wordt het een onverharde weg, breed genoeg voor ruim tweerichtingsverkeer. We komen veel Nissan Patrols en Toyota Hyace bakkies tegen met daktenten, allemaal toeristen die al in Sossusvlei zijn geweest.

IMG_1396

Onderweg spotten we het eerste wild, zebra’s, oryx of gemsbok, struisvogels en gazelles of impala’s, daar zijn we nog niet over uit.

IMG_1451 IMG_1449

Tot aan Solitaire, waar we willen kamperen is de weg vrij goed, al is er soms wat wasbord-aantasting van de weg.
De camping waar we gedacht hadden te kamperen is vol, we reserveren eigenlijk niet vooruit. Gelukkig is er in de Solitaire nederzetting op de camping nog wel plek. We eten het menu van de dag in het restaurant, biefstuk en kingklipper (vis) met een lekker flesje witte wijn erbij.
De volgende dag 7-8 vroeg op, ontbijt in het restaurant en om 8 uur rijden. Nog even de tank volgooien, gisteren veel verbruikt, het was warm en veel bergop, dus Milady had het zwaar.

De weg naar Sossusvlei is goed te rijden, maar soms zwaar door de heftige wasbordstukken. Ook is het erg droog waardoor je tegenliggers al ver aan ziet komen door de stofwolken.
Bij de toegangspoort van het Sossusvlei-reservaat worden we doorverwezen naar de receptie waar we ons registreren voor de rit naar de vallei en een nacht op de camping.

IMG_1481

De weg naar de Sossusvlei is geasfalteerd, prima te rijden. Aan het eind is een parkeerplaats waarvandaan pendel-auto’s rijden om de mensen die niet met eigen vervoer door het zand verder kunnen (4×4) tot aan de voet van de duinen te brengen. Wij rijden natuurlijk zelf.

IMG_1495

De duinen zijn fantastisch en doen ons sterk aan Marokko denken.

We wandelen een stukje de duinen in en besluiten iets verderop met Milady te gaan picknicken. Een ongelukje met de jampot (dankjewel Lara) levert een feest voor de wevervogeltjes op.

IMG_1566

We rijden terug en zetten onze tent op, we verwachten dat Astrid en Jurjen met dochters en schoonzonen ook op deze camping zullen kamperen. Als de schemer valt, en dat gaat best snel hier, gaan we op zoek op de camping. We vinden hen en worden stomverbaasd verwelkomd. We drinken samen een wijntje en een biertje en Sonja en ik gaan even eten in het restaurant. Later drinken we meer bier en wijn en wisselen we ervaringen uit. Echt leuk om elkaar hier te treffen.
De volgende ochtend weer vroeg op om wat kilometers te kunnen maken. Sonja merkt op dat de auto scheef staat en ik controleer de vering (zie Misère met Milady). Ik besluit het aan te kijken in de rit naar Solitaire. Daar eten we de traditionele appeltaart, d.w.z. ik eet appeltaart en Sonja een punt quiche. We besluiten hier te blijven om de nodige reparatie uit te voeren.
Op dinsdag 9-8 rijden we om 7:00 weg uit Solitaire met een frisse Milady. De rit gaat voorspoedig, een klein brandstofprobleempje blijkt vanzelf over te gaan. Dat geeft overigens een stel Italianen in een Nissan bakkie wel de gelegenheid om hun enthousiasme over de mooie Series Land Rover, onze Milady Landy, te delen.
We zijn ruim op tijd in Walvisbaai voor een kopje koffie bij 4ourty-4ours en een laatste groet bij Sharaf Shipping aan Mandy en Nik. Daarna naar de tandarts.
Uiteindelijk kunnen we om een uur of half vier uit Walvisbaai vertrekken om in Swakopmund de camping op te zoeken.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

17 Responses

 1. Meg

  Wat maken jullie een prachtige reis! Geniet echt van jullie verhalen en foto’s! Ben al nieuwsgierig naar het volgende stukje ?
  Dikke knuf!

  • Sonja Van den Berge
   Sonja Van den Berge

   Hoi Meg,
   we proberen af en toe te bloggen maar gezien het beperkte internet, duurt het soms even 😉
   Leuk dat je met ons ‘meereist’.
   Kus van Sonja

 2. Sandra

  What an experience and what beautiful wild life and nature you have seen. Hope your oke after seeing the dentist 🙂

 3. Josje

  Leuk om te lezen. Ben nog wel benieuwd naar de tandarts. Hopelijk was het niets vervelends.

  • Sonja Van den Berge
   Sonja Van den Berge

   Hoi Josje,
   Dank voor je reactie. Gert Jan had een kroon afgebeten 🙁 Nu heeft hij een nieuwe Namibische kroon. Dat kostte een paar dagen tijd maar gelukkig mooi verholpen.
   Liefs van Sonja

 4. Bert Heikens

  Geweldig jullie hier zo te kunnen volgen! Lees het met grote bewondering. Veel plezier op deze avontuurlijke reis!

  • Sonja Van den Berge
   Sonja Van den Berge

   Hoi Bert,
   tof dat je onze avonturen volgt. Het is inderdaad een hele belevenis. Vandaag een dagje rust omdat we wachten op een onderdeel voor Milady. Deze oude dame heeft af en toe kuren 🙂 Hopelijk hebben we de ‘bladveren’ snel hier.
   Groetjes van Sonja

 5. mariet

  wat mooi om allemaal te lezen en jullie te volgen… maar waar staat”misere met mylady”??

 6. Greetje

  Toch ontzettend fijn en mooi, dat we óók mee reizen en kunnen genieten van alle avonturen die jullie beleven!
  Lekker vanuit de luie stoel! Enig, en wat zien wij prachtige belevenissen terwijl we het “ongemak”. niet voelen: auto, tanden etc.
  Schitterend en fascinerend land!
  Op deze manier ben ik er ook!? ???

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Hoi Greetje,
   De links in het stukje moeten nu werken hoor, ik heb zowel over de tandarts als over de Misère van Milady een stukje gepubliceerd.

 7. Bo Van de Woestijne

  Holahoi, jullie maken toch een schitterende trip en ik volg die met heel veel plezier! Ikzelf ben al een paar keer in zuidelijk Afrika geweest (SA, Swaziland, Lesotho, Mozambique en Madagaskar), verder reikt mijn actieradius niet…. Die antilope is een Springbok (Antidorcas marsupialis) en zoals ze in ’t Afrikaans zeggen: “Die kleur is bleek ligbruin met ’n donkerbruin streep teen die sye af, wat die boonste ligbruin dele van die wit pens skei…..” 🙂

 8. Bo Van de Woestijne

  Holahoi, wat die vogels aan de jampot betreft: dit zijn Cape Sparrows (Passer melanurus), de lokale mussen. Hèhé, ‘k voel me weer in Afrika, waarvoor mijn dank 🙂

 9. gonny hendriks

  Hoi Gert-jan en Sonja

  Wat een geweldige reis maken jullie. Wij genieten met jullie mooie belevenissen mee. Genietzzz.

  Gerard en Gonny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.