Via Volubilis naar Fez

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015 | 0

]We rijden vandaag eerst naar Volubilis en daarna naar Fez, het is vandaag het Suikerfeest Aid El Fitr, het einde van de Ramadan.

Sonja Van den Berge - 2015-07-18 13.03.52

We vertrekken bijtijds om het heetst van de dag te vermijden. Het landschap is weer adembenemend mooi en afwisselend, we maken volop gebruik van onze ARKO (alle ramen kunnen open) omdat de temperatuur blijft stijgen. Ik blijk het tussenpunt Volubilis niet te hebben ingevoerd, maar daar komt Sonja gelukkig bijtijds achter. Een prachtige bergweg beproeft Milady tot het uiterste, we moeten stoppen om haar af te koelen, mede met een emmer water van een behulpzame jongen langs de weg.

Onderweg veranderen we de aansluiting van de ventilator, de handbediening zetten we op de hoge snelheidsstand, vanaf nu zetten we de fan aan zodra we gaan rijden.

Sonja Van den Berge - 2015-07-18 15.15.54

Volubilis bereiken we eerst via de Garmin, maar het ziet er erg gesloten uit. We besluiten naar het nabijgelegen hotel te gaan en een drankje te drinken. Men vertelt ons dat we om de stad heen moeten rijden en van de andere kant toegang kunnen krijgen.

Marokko 2015-07_126

Het is best de moeite waard, mooie mozaïeken en sommige redelijk bewaard gebleven delen van gebouwen, maar het is ook erg warm, dus we besluiten om niet alles te bekijken en even een drankje te doen bij de “kroeg”, Fanta Lemon, 2x Cola light en een Oulmes (water met prik).

Sonja Van den Berge - 2015-07-18 13.03.36

We rijden verder naar Fez, een klein stukje Marokkaanse tolweg tussen Meknez en Fez, de camping ligt vlakbij die tolweg, een prachtige entree en prima sanitair met voor Sonja, Saskia en mij warm water, Marc lukt het niet om de warme kraan te vinden… We hebben een mooie schaduwrijke plek met een groot zwembad op de camping. We eten in het restaurant op de camping, best lekker, een tajine en andere Marokkaanse lekkernijen.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.