De woestijn

geplaatst in: Avonturen, Marokko, Marokko 2015 | 0

Om 6:00u gaat de wekker, we willen de zonsopkomst in de woestijn zien. Gelukkig is het weer opgeklaard en hebben we een wolkeloze oostelijke horizon. We klimmen naar de hoogste duin en worden vergast op een super zonsopkomst, prachtig.

Marokko 2015-07_484

Sonja Van den Berge - 2015-07-22 06.40.26

Daarna vertrekken we weer richting Merzouga, ik rijd nog even het duin op maar schat de helling iets verkeerd in, Milady glijdt weg en even vrees ik dat ze zal kantelen, gelukkig gebeurt dat niet, maar ze staat wel muurvast in het zand, voor- of achteruit is er geen beweging in te krijgen. Gelukkig begint Said met z’n berbervrienden meteen de wielen vrij te graven, Marc en ik helpen ook mee, gewoon met onze blote handen zoals de berbers ook doen. Dat werkt natuurlijk prima en ik kan zo het zand uitrijden.

Daarna verhogen we de bandendruk tot 3 bar en kunnen de rest van de rit zo verder afmaken. We stoppen nog even bij een traditioneel dorpje en voor een panorama vergezicht op een bergtop.

Marokko 2015-07_540p

Marokko 2015-07_570

Als we weer aankomen bij Le Petit Prince staat het ontbijt klaar en kunnen we lekker douchen. Om 10 uur kunnen we weer op weg.

Naarmate de dag vordert komen we weer dichter bij de Atlas. Onderweg stoppen we nog bij een traditionele waterwinning, er zijn putten gegraven waarmee via ondergrondse kanalen water vanuit de bergen over 45 km wordt getransporteerd.

Marokko 2015-07_579

Marokko 2015-07_583

De rit verloopt verder prima, maar het blijft erg warm dus we rijden rustig aan, dan kan Milady het ook volhouden. Om een uur of 4 komen we bij de Gorges du Todra uit die we inrijden nadat we wat onderhoud aan de landy hebben verricht, de moeren van de uitlaat moeten vastgedraaid worden en er is een zekering van de ventilator doorgebrand. De gorges zijn prachtig al genieten we niet optimaal omdat we allemaal moe zijn van weinig slaap vanwege de warmte de vorige nacht.

Marokko 2015-07_601

Om 20 uur komen we aan bij camping Kasbah Ait Youl (of Riad Dar Touga) in de Dades kloof, een mooie overnachtingsplek bovenaan een vallei. We eten in de eetzaal, een prima maaltijd van brochettes en salade met een lekkere kop koffie toe.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.