library, Tabora, Tanzania

Bibliotheekbezoek in Tabora

Omdat de auto in de garage wordt gerepareerd, verblijven wij een paar dagen  in een hotel in Tabora.

Het voordeel hiervan is dat je dan meer tijd hebt om de stad te leren kennen.Vandaag ontdekken we de regionale bibliotheek en als fan van de bibliotheek Etten-Leur, ben ik toch benieuwd naar de gang van zaken in een Tanzaniaanse bibliotheek. We worden vriendelijk ontvangen door Lucia, de bibliothecaresse. Ze voelt zich enorm vereerd dat wij interesse hebben in haar werk en de tijd nemen om de bibliotheek te bezoeken.

img_20161003_122104

De collectie bestaat voornamelijk uit Engelse studieboeken, Engelse fictie en natuurlijk – een vrij kleine collectie – boeken in het Swahili. Bijzonder is de grote collectie boeken makkelijk lezen. Lucia en ik krijgen een interessant gesprek over het belang van lezen en taalontwikkeling. Mooi om te ervaren dat we op dezelfde golflengte zitten.

img_20161003_121754

Vergeleken met onze bibliotheken, kun je hier alleen maar boeken vinden. Geen spelletjes, CD’s, DVD’s, computers etc.

img_20161003_121828

Een aparte afdeling met kinderboeken, alleen op zaterdag geopend, is de laatste ruimte die we bezoeken. Hier vind je wat prentenboeken, leesboekjes en een verdwaalde knuffel.

img_20161003_121944

Wat me in de gemeenschappelijke ruimte opvalt, is dat er veel studenten heel geconcentreerd aan het werk zijn. Zij gebruiken vaak de studieboeken van de bibliotheek bij gebrek aan eigen boeken.

img_20161003_121806

Alles bij elkaar genomen, weer een leerzaam bezoek!

11 gedachten over “Bibliotheekbezoek in Tabora”

  • Hoi Leon, het was inderdaad fijn om dit te kunnen doen. Morgen in de loop van de ochtend is Milady weer rijklaar en trekken we verder! Op naar nieuwe avonturen!
   Groetjes van Sonja

   Beantwoorden
 1. Hoi Sonja,
  Inmiddels ben ik weer bij; al jullie avonturen met bewondering en verwondering gelezen. Botswana en Zambia waren mij een beetje bekend maar niet op de avontuurlijke manier van reizen zoals jullie dat doen en al helemaal niet met de bijzondere contacten en ontmoetingen die jullie hebben met de locals. Fantastisch !
  En dan ruim 10.000 km gereisd hebben en dan toch een ook daar iemand treffen die net als jij de taalontwikkeling zo ontzettend belangrijk vindt. Nog 114 dagen reizen in het vooruitzicht. Blijf genieten van al het moois, bijzondere en van elkaar en alle unieke ervaringen.

  Hartelijk bedankt voor de groeten die ik namens Aimee mocht ontvangen.

  Beantwoorden
  • Hoi Marjolijn,
   leuk dat je alle avonturen hebt gelezen. Vandaag was inderdaad bijzonder omdat, zoals je weet, taal mijn ding is. Het deed dan ook goed om hierover met Lucia te kunnen praten. Succes met je taalondersteuning op school!
   Morgen trekken we weer verder!
   Groetjes van Sonja

   Beantwoorden
 2. Wat lijkt me dat ontspannend om eens een keer zo’n ” gewone ” ervaring te hebben als een bibliotheek te bezoeken!

  Heb je niet vaak het gevoel, dat je alles wat je hebt niet achter zou willen laten?

  Liefs, Anneke

  Beantwoorden
  • Hoi Diana, het was zeker interessant om dit te doen. Morgenmiddag reizen we verder door Tanzania want Milady is dan weer rijklaar!
   Liefs van Sonja

   Beantwoorden
 3. Tja, dat is inderdaad een groot verschil met onze bibliotheek, maar deze is zeker ook de moeite waard. Zoals heel jullie reis en het verslag de moeite waard zijn. Gr.

  Beantwoorden
  • Hoi Jos├ę,
   leuk dat je onze verhalen zo dichtbij volgt. Morgen reizen we weer verder en, afhankelijk van internet, volgen weer meer verhalen.
   Groetjes van Sonja

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.