Pieterpad dag 27, etappe 24: Montfort-Sittard

We hadden een koude nacht in de trekkershut in Montfort en als we vertrekken is het nog grijs en guur. Gelukkig lopen we een prachtige wandeling door Zuid-Limburg en een stukje Duitsland. Aan het eind van onze tocht, als we moe worden, komt de zon ons helpen. We sluiten zelfs af op een zonnig terras op de Markt in Sittard.

Net buiten Montfort kruisen we de Putbeek.

Mooi met de voorjaarsbloesem. De Duvelskei markeert waardevol cultuurlandschap in Midden-Limburg (W.C.L.).

Ook hier is men kabouters en smurfen niet vergeten, gelukkig maar.

In het cultuurlandschap lopen we onder andere langs de aspergevelden, meestal rijp voor de oogst, soms wat anders ingericht.

We lopen een groot deel van de route langs beken, poelen en stromen die door het waterschap opnieuw zijn ingericht om de natuur meer ruimte te geven.

En ook in dit beekdal is recent een Romeinse schat gevonden.

De natuur vaart daar wel bij.

Als dan ook de zon nog achter de wolken vandaan komt, geeft ons dat extra energie om de laatste kilometers af te leggen.

Zo lopen we met nieuwe energie langs en door een stukje Duitsland.

En komen we moe maar voldaan de stad Sittard binnengelopen langs de Geleenbeek.

Als we ingecheckt zijn bij het hotel gaan we snel naar de Markt om een terrasje te pakken met een drankje en een hapje.

5 gedachten over “Pieterpad dag 27, etappe 24: Montfort-Sittard”

 1. Hey beiden, een sportieve onderneming hoor. Wij zijn ook een weekje weg geweest, maar het is allemaal best nog fris. Maar sportief als jullie zijn, laat je je daardoor niet uit het veld slaan. Chapeau. Zijn al jullie slaapplaatsen trouwens ‘gereserveerd’, of moet je elke dag bedenken waar je het moede lichaam te rusten kunt leggen? Hoeveel dagen in totaal is nu de planning? Voor hoeveel kilometers?

  Beantwoorden
  • Hoi Tom, onze slaapplaatsen reserveren wij meestal 2 dagen van tevoren. Dit doen we bij Vrienden op de Fiets, B&B, campings of hotelletjes. We hebben 26 etappes gelopen van gemiddeld 20km per dag. We zijn nu weer in Breda en bekijken nog wat we gaan ondernemen. Groetjes van Sonja

   Beantwoorden
 2. Gezellig verhaal weer. De trekkershut was ongetwijfeld onderdeel van jullie voortdurende zoektocht naar avontuur. Heel dapper gedaan vinden wij, maar voor jullie hoort dit er gewoon bij. Jullie gaan deze onderneming glansrijk afronden de komende week. Wat gaat het allemaal snel. Veel succes.

  Beantwoorden
  • Hoi Hans en Joke, gisteren hebben we de Sint Pietersberg bereikt! Het was echt een mooie ervaring om met ons tweetje het Pieterpad in één keer te lopen. Op naar nieuwe avonturen!
   Groetjes van Sonja

   Beantwoorden
 3. Hoi Sonja en Gert Jan,

  Proficiat met deze prachtige prestatie. Heel knap om deze tocht op deze manier te voltooien. Op naar nieuwe avonturen, maar nu eerst even de voetjes omhoog.

  Groetjes van ons

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.