Ontmoetingen in Zweden

Na onze ervaringen in de herfstbossen van Denemarken en Zweden is het tijd voor enkele ontmoetingen in Zweden. Conni en Alexander hebben ons bij hen thuis uitgenodigd in de buurt van Alingsås. We vinden, via een uitdagende TET-route, een mooie campingplek in Fagersanna. Later ontmoeten we Jenneke die ons Karlstad wil laten zien.

Conni en Alexander

Conni en Alexander zijn Duitse avonturiers die zich in Zweden, vlakbij de stad Alingsås hebben gevestigd. Ze volgen ons al wat langer via onze Facebook pagina en via deze blog.

We hebben behoorlijk wat gemeenschappelijk.
Allereerst het reisvirus. Zij hebben op allerlei plekken in de wereld gewoond en gewerkt, maar vooral, zij hebben ook met een Land Rover Series door Afrika gereisd. Twee jaar voordat wij vertrokken hebben zij een hele rondreis in westelijk, zuidelijk en oostelijk Afrika gemaakt. Zij schreven hierover een blog: Series 2 Africa.

https://series2africa.wordpress.com/

Daarnaast hebben ze twee volwassen dochters, uitgevlogen over de wereld en zijn ze al jaren samen en onlangs 25 jaar getrouwd.

Als we bij hen aankomen hebben we direct een klik, we hebben voldoende onderwerpen om over te praten en we voelen ons gelijk thuis. We koken samen en wij genieten van de tijdelijke luxe van hun huis. Uiteindelijk blijven we 3 nachten, gaan met Conni de stad in en wisselen reis- en andere levenservaringen uit. We waren vreemden toen we in Alingsås aankwamen en gingen weg als vrienden met de belofte dat we elkaar, ergens op de wereld, weer terug zullen zien.

Trans Euro Trail en kamperen in Fagersanna

Als we bij Conni en Alexander vertrekken, rijden we via grotendeels onverharde wegen richting Karlstad. We volgen hierbij een uitdagend deel van de TET-route in Zweden.

We vinden een mooi plekje om te slapen via Park4Night, aan één van de vele meren in het gebied, bij het plaatsje Fagersanna.

Jenneke laat ons Karlstad zien

Sonja’s ex-collega Jenneke woont tegenwoordig vooral in Zweden. Ze heeft ons uitgenodigd om met haar Karlstad te ontdekken. Ze heeft daar langere tijd gewoond en kan ons gidsen.

Na een heerlijke lunch in restaurant Zest, bezoeken we het Sandgrund museum dat volledig gewijd is aan de in Karlstad geboren kunstenaar Lars Lerin.

In de kantine van het museum is een bijzondere serviesverzameling uitgestald.

Ondanks de weersverwachting blijft het droog als we met Jenneke een stadswandeling maken.

De serveerster die een prominente plaats aan de rivier heeft gekregen schijnt zo’n zonnig karakter gehad te hebben dat de stad hier haar bijnaam “stad van de zon” van heeft afgeleid.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.