De tandarts in Walvisbaai

geplaatst in: Afrika 2016, Algemeen, Avonturen, Namibia | 14

Onverwacht heb ik kennis mogen maken met de tandarts in Walvisbaai.
Op dinsdagmiddag 2-8 beet ik mijn kroon af bij het eten van een broodje. Deze tand had ik vooraf in Nederland bij de tandarts laten nakijken omdat ik soms lichte pijn ervoer in die tand. Helaas heeft mijn Etten-Leurse tandarts toen niets kunnen constateren.

Op woensdag gaan we op zoek naar een tandarts nadat we op internet hebben gezocht. We komen uit bij de kliniek, dat is eigenlijk een verzameling praktijken (of wachtkamers in het Afrikaans), zelfstandige gebouwen, waar diverse specialisten praktijk houden. De tandarts die we op het oog hebben blijkt overleden te zijn, dus we gaan op zoek naar een andere.
We komen uit bij Tam-lyn Fox (people call me Tammy), een jonge vrouw die haar eigen praktijk met nog een tandarts runt. Ze kan me meteen onderzoeken en heeft direct een behandelvoorstel dat morgen, donderdag, kan beginnen en dan in enkele dagen afgerond kan zijn. Het komt neer op een wortelkanaalbehandeling, plaatsen van een stift en het maken van een nieuwe kroon.

Als ik vraag hoe dat zo snel kan antwoordt ze me dat de kroon gewoon in eigen praktijk gemaakt wordt op basis van een 3D-beeld van mijn gebit. De kroon wordt dan gefreesd uit porselein.

Na de wortelkanaalbehandeling op donderdag, Tammy werkt erg nauwkeurig en professioneel, kan ik vrijdag terugkomen om te kijken of ze het al kan afmaken, maar helaas is de vulling nog niet voldoende uitgehard. We maken een afspraak voor dinsdag.

Na onze trip naar Sossusvlei (zie Op en neer naar Sossusvlei) ben ik op dinsdag om 11:30 welkom en wordt de stift geplaatst. Daarna kan ik om 14:00 terugkomen waarna de kroon geplaatst wordt, geweldig hoe precies dit past!

tand

Ik heb nu dus een 3D-gefabriceerde Namibische kroon in mijn mond, wie kan dat nou zeggen.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

14 Responses

  • Diana

   Je gebt vast tegen haar gezegd dat je je vrienden naar haar doorverwijst!?ziet er goed uit n 3d kies in Afrika!!

 1. Ilse

  Je moet er n stuk voor vliegen en rijden maar dan heb je wel iets bijzonders !

 2. Sandra

  Prachtig! Maar je hebt het niet over de verdoving of was dat een houten hamer? ?

  • Gert Jan
   Gert Jan

   De houten hamer stond in de etalagekast met historische voorwerpen. Het was inderdaad gewoon een verdoving tijdens de zenuwbehandeling.

 3. Jacqueline

  Mooi he deze techniek doen ze ook in nl maar gelukkig dus wereldwijd! Op naar het vervolg van jullie reis en nu hopenlijk geen obstakels meer!

 4. Greetje

  Net ietsvoor deze wereldreiziger om zoiets mee te maken !
  Met een ervaring erbij, kun je weer verder.
  Grappig dat ook zulke zaken jullie route bepalen. Wij zouden zeggen ( mits alles goed geëindigd is) : goed voor de verhalen.

 5. Greetje

  Echt iets voor een wereldreiziger als jij om zoiets mee te maken! Maar dat ook daardoor jullie reis bepaald wordt.
  Wij zeggen altijd -vooral als het goed is afgelopen – goed voor de verhalen.
  Ga zo door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.