Misère met Milady

geplaatst in: Afrika 2016, Auto, Avonturen, Namibia | 3

De Misère met Milady begon allemaal op de boot van Antwerpen naar Walvisbaai, of was het in de haven van Walvisbaai, niemand weet het of wil het vertellen.
Op vrijdag 29 juli 2016 is Milady Landy aangekomen in de haven van Walvisbaai, als roro-vracht op de American Highway. Daar werd ze gestald in de Botswana Dryport.
Wat er sindsdien gebeurd is weten we niet, wij waren in afwachting van de papieren (Carnet de Passages) die ik verstuurd had met DHL. Eindelijk op vrijdag 5 augustus worden de papieren door Sharaf ontvangen en kunnen we in de loop van de ochtend de auto ophalen.
Helaas bij aankomst blijkt dat er van alles uit en van de auto verdwenen is, lampjes, kabels, reservebrillen, e.d. uit de cubby-box voorin en ook nog andere dingen, zoals m’n uitgebreide Draper doppenset uit de bagageruimte, EHBO-doos ondersteboven gegooid, brandblusser leeggespoten, kortom allemaal heel vervelend. Wat ook vervelend is dat iedereen elkaar de schuld lijkt te geven. Maar ja, het zijn maar spullen en we zijn verzekerd…

Het rijden gaat prima tot we de eerste ruwe wegen hebben gehad. Na onze rit naar Sossusvlei constateert Sonja dat de auto scheef staat en zie ik dat de linker achterbladveer de torenbout mist (dankjewel Jos, ik noemde het een centerbout). Na een uur verder rijden blijkt dat hierdoor de bladveren gaan verschuiven, de wegen zijn best ruw. We besluiten daarom tot een vroege campingstop in Solitaire.
Op de camping spreid ik wat matjes uit en krik de auto op om het wiel eraf te halen. Zoals gezegd blijken de bladen van de bladveer behoorlijk verschoven te zijn. Ik heb de hele veer eraf gehaald en de bladen weer op hun plaats geklopt met een hamer. Toen alles weer op z’n plek zat ben ik naar de garage gelopen om een passende bout te vinden. Die werd door de behulpzame monteur gevonden in z’n bak met bouten. Toen alles weer in elkaar zetten en Milady is weer als nieuw…

Een volgende perikel dat zich voordeed in de afgelopen dagen was een beetje hikken bij het overschakelen van de achterste naar de voorste brandstoftank, ik vermoed of lucht/damp in de brandstofleiding, of wat vuil onderin de achterste tank. Hoe dan ook, na wat gehik en gesputter konden we onze reis vervolgen en was er verder niets aan de hand. (Update) Het bleek een los contact te zijn in de 3-weg-klep, hierdoor verliep de inschakeling van de voorste tank niet zoals gewenst. Na het uit elkaar halen van de schakelaar en de bedrading blijkt het weer te werken.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

3 Responses

 1. Jos Schellekens

  Kijk dit zijn nu artikelen die mij interesseren.
  Voor de volgende keer Gert Jan, die bout heet “torenbout”.
  Een prachtige avontuurlijke tocht, ik benijd juliie!
  Lieve groet ook en vooral aan Sonja

  • Gert Jan
   Gert Jan

   Dankjewel voor de correctie, Jos, ik zal het wijzigen in mijn blog…
   Leuk dat je ons volgt, de mysteries van de oude dame zijn nog niet afgelopen, maar ja, er is ook altijd weer een oplossing en handige handen die me kunnen helpen.

  • Sonja Van den Berge
   Sonja Van den Berge

   Hoi Jos, we hebben nog een zitplaats in de auto 😉 Mocht je een stukje mee willen rijden, voel je welkom.
   Liefs van Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.