Pieterpad dag 1, etappe 1: Pieterburen-Winsum

Vandaag lopen we het eerste stukje van het Pieterpad (wandelroute van Pieterburen naar de St. Pietersberg bij Maastricht over een kleine 500km). Deze etappe gaat van Pieterburen naar Winsum, 12km om te beginnen.

Een poosje zonder onze Milady Landy, die staat een maandje geparkeerd in Breda.

We beginnen vanochtend met een heerlijk ontbijtje bij ons logeeradres voor afgelopen nacht, de b&b Waddenhoes in Pieterburen.

Dan doen we onze wandelschoenen aan en binden onze rugzakken op onze rug en lopen we naar het beginpunt van het Pieterpad.

Het is een koude, grijze dag, maar dat stimuleert ons alleen maar om flink door te stappen. Mooie paden door de polders en langs de wierden van Noord-Groningen.

Ondanks het gure weer zijn er nog verschillende wandelaars en langs de route worden we aangemoedigd door enthousiaste buurtbewoners met paaseitjes.

Het is immers Pasen vandaag.

Langs de weg staan ook volop narcissen in bloei, of paaslelies zoals Sonja zegt.

We drinken een kopje koffie en thee bij de molen van Mensingewier en worden bijgepraat door de molenaar en de dames van de koffiebar.

Eigenlijk gaat het lopen best voorspoedig, we zijn vóór 2 uur al in Winsum, het allermooiste dorp van Nederland (blijkbaar).

En dat lijkt nog te kloppen ook…

1 gedachte over “Pieterpad dag 1, etappe 1: Pieterburen-Winsum”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.