Een “nieuwe” Milady Landy

geplaatst in: Auto, Avonturen | 0

Onze reisauto in een jongere versie

Na onze Afrikaanse avonturen hebben we besloten om van het reizen een levensstijl te maken, we willen de wereld vanuit onze eigen auto zien.

De oude Milady Landy achten we daarvoor minder geschikt. In Afrika is ze prima bevallen en ze is een bijzondere reisgezel, alleen als we echt de wereld in gaan dan willen we ook een voertuig hebben waarin we enigszins comfortabel kunnen verblijven.

Na lang afwegen van de alternatieven is onze keuze toch weer op een Land Rover gevallen, een Defender 130 vanwege de extra lengte. We gaan de auto ombouwen tot camper.

Hier zie je de beide auto’s naast elkaar.

De extra lengte is praktisch vanwege mijn (Gert Jans) lichaamsbouw, ik ben immers 2,03m lang en heb dus een bed nodig waarin ik comfortabel kan slapen.

Hefdak

De auto laten we bij PSP Expeditioncampers voorzien van een hefdak. Paul van der Beek is een vakman met jaren ervaring in het bouwen van hefdaken. Deze 130 is voor hem een nieuwe uitdaging met een hefdak over de hele lengte van de auto. Het resultaat is prachtig.

Onder het hefdak ligt een bedbodem van 2,15m lang zodat ik ruim kan liggen…

Inrichting

De inrichting heb ik zelf gemaakt.

Allereerst heb ik een model ontworpen in Sketchup.

en zo moet het er dan ongeveer uit komen te zien in de auto:

Dit is het Sketchup model.

Nadat Paul het dak af had kon ik met het echte bouwen van de inrichting beginnen. Het materiaal bestaat uit (rest) aluminiumprofielen waarop ik populieren-multiplex heb bevestigd.

Voor het kooktoestel hebben we gekozen voor een diesel cooker van Wallas XC Duo, naast 2 keramische verwarmingszones kan je met het toestel ook de ruimte verwarmen. Een praktisch apparaat dat ook nog eens zuinig in de ruimte is.

Dit is de inrichting zoals die geworden is:

Compact met veel bergruimte. Links voor het kastje is de losse stoel van de achterrij weggehaald zodat ik daar de Engel koelkast een plekje kan geven.

En dan hebben we nog twee zitplaatsen over om eventueel passagiers mee te nemen.

Gert Jan
Volgen Gert Jan:

Ik ben de restaurateur, bouwer, chauffeur en monteur van Milady Landy. Ik heb deze website gebouwd en schrijf veel van de stukjes. Ik fotografeer graag, het resultaat kan je bewonderen op deze site. Email: GertJan@MiladyLandy.nl

Gert Jan
Laatste berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.