De zuidelijke regio’s van Spanje

Nadat we overgestoken zijn vanuit Marokko (zie We verlaten Marokko na 28 weken (video)) naar Spanje genieten we volop van de geneugten van het Europese leven. Boodschappen in de supermarkt, rijden over goede wegen en een drankje op een terras.

Ondanks Covid-19 en de daarmee samenhangende beperkingen is het toch weer heerlijk om ons vrij te kunnen bewegen in de wetenschap dat we gewoon naar Nederland kunnen rijden als we dat willen.

Andalucia

Onze eerste nacht in Spanje zoeken we samen met Melissa en Chris een camperplek bij de haven van La Linea met zicht op de rots van Gibraltar.

We gaan met z’n vieren een laatste keer uit eten, lekker vis met een goed glas wijn erbij.

De volgende ochtend scheiden onze wegen, Chris en Melissa gaan richting Granada en wij willen Valencia nog zien. Het was een mooie tijd samen.

Omdat we steeds de snelwegen en tolwegen vermijden komen we onderweg langs Tolox, daar woont neef Wolter met z’n partner Bart, gezellig om even langs te gaan. Uiteindelijk blijven we twee nachten slapen.

De witte Andalusische stadjes zijn wonderschoon en kamperen bij de zee is heerlijk, we genieten.

Murcia

De regio Murcia biedt veel natuurschoon, mooie oude bouwwerken en ook weer bijzondere kampeerplekken.

Valencia

De stad Valencia hadden we geen van beiden nog goed bezocht. Ze heeft ons verrast en betoverd met haar bijzondere oude en nieuwe architectuur en toegankelijke structuur. Een aanrader.

En natuurlijk haar eetcultuur, Paella Valenciana en Crema Catalan.

Natuurpark Albufera, net ten zuiden van de stad staat bekend om de rijstvelden en de watervogels die daarin verblijven. We ontdekken het met onze nieuwe fietsen.

En omdat we steeds op zoek zijn naar speciale plekjes, ook hier in Spanje, vinden we dankzij een tip van één van onze volgers, natuurpark Deltebre, de delta van de Ebro. Rust, ruimte, natuur en een prachtige zonsondergang.

2 gedachten over “De zuidelijke regio’s van Spanje”

  1. Met een kop koffie en een Hollandse bruine boterham met jawel pindakaas, heb ik met veel plezier jullie verslagen gelezen.Een reis om niet gauw te vergeten, pracht ervaringen met natuur,mensen en met de Landrover. Geweldig.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.