Overlanders-treffen 2021 in Ranst (B)

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 nemen wij deel aan het Overlanders-treffen in Ranst.

Dit treffen wordt georganiseerd door Overlanders.be vzw, een Vlaamse organisatie die zich toelegt op het verstrekken van informatie aan overlanders en daarbij jaarlijks een Overlanders-treffen organiseert.

Tijdens het weekend geven we een presentatie over “Van reizen je leven maken”.

Het is een interessant weekend waarbij we veel reisinspiratie opdoen en nieuwe medereizigers leren kennen. Het uitstekende weer helpt mee om de beleving compleet te maken.

Vrijdag 3 september

Wij zijn dit jaar aanwezig op vrijdagnamiddag en vinden een plekje tussen de kleine overland-voertuigen aan het einde van de betonnen opstelplaats.

Op vrijdag zijn er al zo’n kleine honderd voertuigen met elk 2 of meer passagiers, het is daardoor een heel gezellig samenzijn. Veel mensen kennen elkaar al en hebben daardoor veel bij te praten over de afgelopen reizen en andere belevenissen. Voor ons is deze middag en avond vooral kennismaking met onze buren en werpen we wat nieuwsgierige blikken naar en in sommige voertuigen.

Zaterdag 4 september

Op zaterdag staan wij op het programma met onze lezing “Van reizen je leven maken“, of zoals het op het programma staat: Permanent reizen.

In deze blog geef ik een samenvatting van onze lezing.

Na de lezing ontvangen we verschillende enthousiaste mensen bij onze Milady Landy. Over het algemeen is men verbaasd dat wij in deze “kleine” auto de wereld willen rondreizen, een groot deel van de bezoekers van het evenement heeft immers een grote overland-truck.

We geven ook onze ogen de kost in of bij de mede-overlanders en geven geïnteresseerde deelnemers de nodige nadere toelichting over onze auto en onze reisplannen. Ook onze reiservaringen kunnen we goed delen.

Helaas moeten we door alle belangstelling de namiddag-lezingen grotendeels missen, gelukkig kunnen we nog wel deelnemen aan de workshop over verscheping van Belgaco-shipping. We herkennen veel van wat Steven vertelt en verrijken onze kennis met de vragen en antwoorden van en aan het publiek.

De workshop self-recovery volgen wij ook met veel belangstelling. De nuttige tips van Gerrit zullen we zeker ter harte nemen.

’s Avonds eten we een frietje in de camper bij Patty en Erik, we wisselen reisverhalen uit en horen van hun ervaringen met de bouw van hun truck-camper, een mooi project.

Zondag 5 september

Ook vandaag is het weer zonnig, een uitstekende dag voor het evenement.

We wonen de lezing over IJsland bij en doen inspiratie op uit de mooie beelden die vertoond worden.

We vertrekken vol van nieuwe inspiratie en met een groot aantal nieuwe contacten, het was voor ons zeker een zeer geslaagd weekend.

4 gedachten over “Overlanders-treffen 2021 in Ranst (B)”

  1. De workshop recovery was op zaterdag namiddag. Maar dat geeft aan hoe leuk het weekend was, je vergeet gewoon wat je wanneer beleefd hebt. Zoveel te doen!
    Bedankt voor jullie aanwezigheid, presentatie en dit mooie verslagje achteraf.

    Beantwoorden
  2. Jullie presentatie was alweer een eye-opener voor ons. Ook ik droom ervan om mobiel te gaan wonen. Mijn vrouw heeft wel nog wat overtuiging nodig. Jullie lezing heeft daar zeker aan toe bijgedragen. Bedankt en proficiat met jullie beslissing.
    Binnenkort vind je ook op onze blog een verslagje terug van dit geweldige treffen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.