Groot onderhoud aan Milady Landy

Het begon met even doorsmeren…

Voor de techneuten onder ons, ik vind het altijd interessant wat een ander aan zijn/haar auto laat doen onderweg, jullie als lezers van onze blogs vast ook.

Na ons eerste avontuur in de woestijn raadt Omar, onze gids tijdens die tocht (zie De Marokkaanse Sahara (1)), aan om de auto even door te laten smeren.

Garage Sahara in Zagora

Tegen 5 uur ’s middags komen we aan bij Garage Sahara in Zagora, de laatste in de rij garages die in die straat hun diensten aanbieden. We worden allervriendelijkst ontvangen door Abdoul, de chef werkplaats en mede-eigenaar.

Ik kan de auto meteen boven de smeerput rijden en ze gaan direct aan de slag.

Abdoul onderwerpt de auto meteen aan een grondige inspectie en ontdekt een aantal aandachtspunten.

Abdoul: “Deze pakking moet vervangen worden en er zit een gat in de chassisbalk waar één van de achterste stabilisatiestangen aangrijpt. De voorwiellagers hebben flink wat speling en hier en daar zijn wat moeren losgeraakt, die moeten worden aangedraaid…”

Gert Jan: “Ja, dat moet zeker gebeuren als ik het zo hoor, gaat dat vandaag lukken?

A: “Het meeste wel, alleen morgen moet je wel terugkomen voor het laswerk.”

Om 10 uur ’s avonds is veel werk gebeurd maar zijn er nog wat slechte pakkingen op de aandrijfassen ontdekt, ze moeten eigenlijk allemaal vervangen worden om klaar te zijn voor nog meer woestijn…

De volgende ochtend wordt het laswerk uitgevoerd en vervolgens gaan de wielen eraf om de lagers te stellen en te smeren.

Daarbij adviseert Abdoul om spacers aan te brengen onder de veren om iets meer bodemspeling te krijgen. Dat gaan we dan ook maar doen…

Omdat die spacers gemaakt moeten worden in de stad duurt het allemaal wel iets langer, niet helemaal naar de zin van Sonja…

Komt dit nog goed?

Aan het eind van de dag is alles weer in elkaar gezet en krijgt Milady Landy nog een poetsbeurt en wij de rekening die toch wel iets hoger blijkt te zijn dan voor alleen maar doorsmeren, maar goed er is wel prima vakwerk verricht.

4 gedachten over “Groot onderhoud aan Milady Landy”

 1. Wat een prachtigen foto’s. Zo te zien genieten jullie enorm van deze fantastische reis.
  Moest ook wel lachen om de foto van Sonja in de garage.

  Geniet nog van jullie reis.

  Veel groetjes Joukje en Gerardfd

  Beantwoorden
 2. Als het technisch wordt heeft het meteen extra belangstelling bij mij. Het vraagt ook nog wel wat vertrouwen om zo’n grote onderhoudsbeurt uit handen te geven, vooral als je het zelf goed kunt. het zijn prachtig reportages!
  Groeten aan Sonja!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.