Mama Sifa Johns weeshuis

Toen we in 2014 Mama Sifa’s weeshuis bezochten met onze dozen met knuffels en een verbandkist als donatie, was het vooral druk, klein en donker. Heel veel kleine kindjes verdrongen zich om ons en Suzanne heen…

Ondertussen heeft Sifa John een mooi nieuw huis gebouwd op een stuk grond van bijna een hectare gedoneerd door Vodacom. Het huis is nog niet helemaal af, maar de ruimte binnen is ingericht en biedt ruimte genoeg om de ong. 20 kinderen en de verzorgers goed te kunnen huisvesten.

Buiten is er een stal voor de geiten, een konijnenhok (alleen voor de kinderen om te knuffelen) en heel veel ruimte om te spelen en groenten te verbouwen. Dit huis heeft veel potentie en mama Sifa is trots!

We maken een rondje door de tuin en zien dat er al groenten verbouwd worden, maar dat er ook nog veel werk te verzetten is. Vooral de watersituatie moet nog worden verbeterd, ik denk dat een grondwaterpomp al veel zou bijdragen aan hun welzijn. We, Suzanne en ik, gaan onderzoeken welke mogelijkheden er daarvoor zijn en beloven ons best te doen een waterpomp te kunnen sponsoren, bij voorkeur in de vorm van een windmolen.

4 gedachten over “Mama Sifa Johns weeshuis”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.